Bespaar energie en water

Als u een duik neemt, doet u dat liefst in water dat perfect op temperatuur is. Maar uw zwembad verwarmen vraagt redelijk wat energie. Ook is er heel wat water nodig om uw zwembad op peil te houden en elektriciteit voor uw filter. MoniPool helpt u om die kosten onder controle te houden, mét behoud van uw comfort.

  • U kent op elk moment uw verbruik.
  • U krijgt tips om zuiniger om te gaan met water en energie.
  • U verbruikt minder energie en water door de geautomatiseerde sturing.

ZO VERLAAGT MONIPOOL UW WATER- EN ENERGIEFACTUUR

  • Weersvoorspelling – MoniPool weet op elk moment hoe warm of koud het is en kent ook de voorspellingen voor de volgende dagen. Zwemweer op komst? Dan verwarmt MoniPool het water zodat het klaar is om erin te duiken. Regenweer? Dan zet MoniPool de verwarming van uw zwembadwater lager. Zwemmen zit er dan toch niet in.
  • Waterkwaliteit – de filter is het hart van uw zwembad. Toch hoeft die niet dag en nacht te draaien. Met een slimme timer stuurt MoniPool de pomp efficiënt aan.
  • Waterniveau – door een exacte meting van het waterpeil vult MoniPool uw zwembad gecontroleerd weer bij. U ziet hoeveel water er verdampt en hoeveel u wint bij een regenbui. Valt er regen, maar voorspellen ze de volgende dagen een hittegolf? Dan laat MoniPool het waterpeil iets hoger stijgen zodat u het zwembad in de voorspelde droogte minder snel hoeft bij te vullen.

Nog een troef: MoniPool gebruikt altijd de voordeligste energiebron, en gebruikt eerst het water van de regenput voor hij overschakelt op de kraan.

STATISTIEKEN EN TIPS OM NOG MEER TE BESPAREN

MoniPool geeft u regelmatig statistieken over uw verbruik en zegt hoe het nog efficiënter kan. Zo houdt u het zwembadrolluik beter dicht als het kouder wordt. Dan blijft de warmte langer in het bad. Ook als de zon hard schijnt en u het zwembad niet gebruikt, sluit u beter het rolluik om verdamping en algenvorming tegen te gaan. En gaat u op vakantie? Dan zet u de verwarming zelf lager of uit, van een afstand via de app.

MoniPool staat voor efficiëntie en besparing. U verbruikt minder water, elektriciteit en verwarming.

Wilt u ook deze slimme poolboy in huis  contacteer ons

Wolframdesign